Oblig 08 – Flash galleri

Tolkning av oppgaven

Oppgaven går ut på å utvikle et Flash-galleri for bildene fra Oblig 07 – fotoessay. I tillegg skulle det lages et Flash interaktivt banner med reklame for og link til fotogalleriet.

Konsept og målgruppe

Tema for fotoessayet som presenteres i dette galleriet er psykisk helse, og hvordan fordommer i samfunnet kan føre til at folk som sliter med dette kan føle seg innesperret og avkuttet fra samfunnet. Dette vil ofte føre til at man tar på seg en maske og spiller en rolle når man er ute i samfunnet, heller enn å være åpen med hvordan man virkelig har det. I galleriet vil jeg understreke dette ved å legge bildene opp på en teaterscene, og ved å bruke en maske i galleriets logo. Målgruppen er alle som ønsker et innblikk i temaet, både de med egne erfaringer og de uten.

Budskap

Galleriet skal være med på å få frem budskapet i fotoessayet, som i hovedsak er at fordommer rundt psykiske problemer ofte er med på å gjøre sykdommen værre. Dette kan føre til isolasjon og ensomhet, og at man blir nødt til å være skuespiller for å kunne fungere i tråd med samfunnets forventninger. Tema for bildene er videre utdypet i rapporten til oblig 07.

Kreativ metode/Inspirajonsmetode

Utgangspunktet for denne oppgaven er litt annerledes enn tidligere oppgaver, fordi det er mine egne bilder som er utgangspunkt for utformingen av galleriet. Jeg bestemte meg tidlig for at det viktigste var å knytte sammen tema i fotoessayet og galleriet, slik at de ulike elementene i galleriet var med på å understreke budskapet i bildene. For å få til dette valgte jeg å ta utgangspunkt i stikkordene teater, skuespill og maske. Jeg søkte rundt på nettet for å finne inspirasjon til elementer jeg kunne ha med i galleriet, i tillegg til å få idèer om hvilke farger jeg kunne bruke.

Analyse

Det finnes mange ulike måter å presentere bilder på, avhengig av hvilke muligheter man har og hvor fokus ligger. Mange velger å vise frem bilder i enkle gallerier uten mange elementer som kan distrahere fra bildene man ser på. Noen steder brukes det elementer som kun har en dekorativ funksjon, uten sammenheng med budskapet i bildene. I utgangspunktet synes jeg enkle gallerier uten mye farger og distraksjon ofte er det beste, men i denne oppgaven bestemte jeg meg for å gjøre litt mer ut av det, både for å utfordre meg selv i Flash og fordi vi hadde såpass god tid på oppgaven.

Moodboard:

 

 

Stiluttrykk

Jeg vurderte da jeg startet prosessen om jeg skulle lage galleriet i samme stil som bildene, som har en blå og litt kald stemning. Til slutt bestemte jeg meg for at jeg ikke ville ha galleriet i samme følelse og toner som bildene, men heller ville gå for en typisk teaterfølelse. Denne står i kontrast til de kjølige bildene ved at den har varmere farger og på en måte er mer innbydende. Dette mener jeg er med på å understreke illusjonen om at man er en annen enn den man virkelig er. Man gir inntrykk av varme, kontroll og glede når man som skuespiller gir publikum det de forventer. Men på innsiden finnes det kulde, ensomhet og usikkerhet. På denne måten står bildene og galleriet i kontrast til hverandre, og representerer hver sin side av budskapet. De pompøse gullrammene rundt bildene er ment som nok et symbol på rollen man spiller, og at en flott ramme ikke nødvendigvis står i stil med innholdet. Sceneteppet har jeg tegnet i Photoshop før jeg tok det inn i Flash.

Når det gjelder banneret har jeg gått for samme stil og elementer som i galleriet. Dette har jeg gjort for at publikums nysgjerrighet skal vekkes, og at de allerede her skal få et hint om hva galleriet og bildene dreier seg om. Kanskje tenker publikum når de ser banneret at bildene vil dreie seg om livet på teateret, men når man klikker seg videre inn i galleriet vil man se at bildene står i kontrast til resten av designet. Jeg håper at dette overraskende momentet kan skape litt ekstra nysgjerrighet og tanker rundt bildene.

Typografi

Til galleriets logo har jeg valgt å bruke en leken og teatralsk font, som skal stå i stil med resten av galleriet. Knappen som skal ta publikum tilbake til galleriet har jeg gitt en moderne font som er enkel å lese.

Farger

Som beskrevet ovenfor har jeg valgt farger i galleriet som står i kontrast til bildene. Bruken av rød og svart er typiske teaterfarger, og er med på å få frem stikkordene teater og skuespill. Masken i logoen har jeg gjort i hvitt, først og fremst for at den skulle synes godt på banneret og i galleriet. Jeg synes også at det ga en fin kontrast til den svarte bakgrunnen. På banneret har jeg valgt å bruke en outer glow i logoen, slik at denne kommer tydelig frem og gjør at banneret stikker seg litt mer ut.

Komposisjon, layout, grid

Komposisjonen av forsiden til galleriet synes jeg var utfordrende og jeg brukte lang til på å finne ut hvordan jeg kunne plassere bildene på best mulig måte. Sceneteppet gir en naturlig ramme til bildene, og jeg ville plassere disse på en balansert og mest mulig symmetrisk måte i forhold scenen. Løsningen ble å plassere logoen i midten som et senter, og så sette tre bilder på hver side. På denne måten kommer alle bildene like godt frem, og scenen blir organisert. Som hjelp til å plassere bildene har jeg brukt rulers. På siden til hvert enkelt bilde har jeg valgt å sentrere disse samtidig som jeg har fjernet rammene, da jeg ville at bildene skulle få mest mulig fokus.

 

Klikk på banneret for å se det på nettsiden: 

 

Klikk på bildet for å komme til galleriet: 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: